Blog

Club- incasso bewezen succesvol

Het nieuwe contributiejaar staat weer voor de deur, veel sportclubs beginnen binnenkort weer aan een nieuw seizoen. Een mooi moment om de teams opnieuw in te delen, de schoenen te poetsen en de administratie op te schonen!

Openstaande posten

Als koploper op het gebied van club incasso zien we vaak dat er -binnen het bestuur van een club of vereniging- verschillend gedacht wordt over onbetaalde contributie van dit seizoen, of zelfs de voorgaande seizoenen. Met regelmaat blijven deze openstaande posten onbetaald omdat een goede relatie met de leden belangrijk(er) is, of omdat er veel onduidelijkheid bestaat over de mogelijkheden of kosten van een incassoprocedure. Daarnaast merken we vaak dat het woord ‘incassotraject’ bij clubs afschrikt. Florijn Incasso begrijpt als geen ander hoe belangrijk het is om een goede relatie te behouden met de leden van de club, in ons incassotraject wordt hier uitgebreid rekening mee gehouden. We horen vaak van de penningmeesters dat ze achteraf blij zijn dat ze de openstaande posten uit handen hebben gegeven en dat het incasseren eigenlijk veel makkelijker, beter en sneller liep dan gehoopt.

Onze scores

Momenteel werken wij voor een groot aantal (sport)clubs door heel Nederland. Voor deze groep opdrachtgevers hebben wij een speciale nagenoeg ‘no cure, no pay’ tariefstelling ontwikkeld, ondanks de veelal lage hoofdsommen! Afgelopen week hebben we een start gemaakt met en vereniging die aanvankelijk ook tegen bovenstaand dilemma aanliep. Inmiddels, een week later, hebben wij al 25% van de zaken kunnen afwikkelen. Dit door slechts het sturen van 1 sommatie. ‘vreemde ogen dwingen’.

Mogen we ook uw bestuur overtuigen van een samenwerking met Florijn Incasso?

Door Thomas Pentinga

Meer lezen over clubincasso?