Blog

Het incasseren van contributiegelden: hoe pak je dit aan?

Het nieuwe contributiejaar staat weer voor de deur. Veel sportclubs/sportverenigingen mogen binnenkort weer aftrappen voor een nieuw seizoen. Een mooi moment dus om de teams opnieuw in te delen, de schoenen te poetsen en de (achterstallige) administratie op te schonen.

Wij – als koploper op het gebied van het incasseren van contributiegelden (lees: clubincasso) – zien vaak dat binnen het bestuur van een club of vereniging de meningen verdeeld zijn over de verschuldigdheid van de onbetaald gebleven contributiegelden van dít seizoen – of zelfs de voorgaande seizoenen. Met regelmaat blijven deze posten onbetaald omdat een club of vereniging het goede contact met de leden belangrijk(er) vindt dan betaling van de contributiegelden. Het woord ‘incasso’ schrikt af. Daarnaast bestaat er onder de clubs/verenigingen veel onduidelijkheid over de mogelijkheden en de kosten van een incassoprocedure. Dat kan anders.

Wij begrijpen als geen ander hoe belangrijk het is de relatie met de leden van een club goed te houden. Het is een ‘ons kent ons’ cultuur en er bestaat geen reden tot een confrontatie indien dat niet nodig is. Deze visie stimuleren wij, maar onze hulp inschakelen in geval van een non-betaling betekent niet dat deze visie losgelaten wordt. Integendeel. In ons incassotraject wordt  uitgebreid rekening gehouden met de visie van de club/vereniging: we zijn transparant in onze werkwijze, leggen de klant rustig uit hoe de procedure in zijn werk gaat, benaderen de leden op een normale, vriendelijke wijze en wijzen hen op hun betalingsverplichtingen richting de club/vereniging.

Vaak wordt dan een betalingsregeling getroffen waarna de openstaande posten binnen no time zijn voldaan. Incasso schrikt dus niet af maar loont! Ons slagingspercentage op het gebied van clubincasso is 82,4%. Een mooi resultaat. Achteraf horen wij van de penningmeesters van de club/vereniging dan ook vaak dat het incasseren eigenlijk veel gemakkelijker, beter, sneller en gemoedelijker liep dan in eerste instantie werd verwacht.

ClubCollect en Florijn Incasso breiden samenwerking uit

In aanvulling op het hiervoor genoemde hebben Florijn Incasso en ClubCollect de handen enige tijd geleden ineen geslagen. Inmiddels is de samenwerking verder aangehaald en op elkaar afgestemd. ClubCollect heeft een fantastisch platform ontwikkeld voor (o.a.) penningmeesters van clubs en verenigingen. Mocht een factuur in het traject bijvoorbeeld onverhoopt onbetaald blijven, dan kan deze factuur met één klik op de knop doorgestuurd worden naar ons. Wij gaan dan op een maatschappelijk verantwoorde manier over tot het incasseren van de openstaande vordering.

Laat ons scoren

Momenteel werken wij voor meerdere Nationale sportbonden en een groot aantal (sport)clubs door heel Nederland. Voor deze groep hebben wij een speciale aantrekkelijke (nagenoeg) no cure no pay tariefstelling ontwikkeld. Ook afgelopen week hebben wij weer een mooie voetbalclub uit Hoofddorp als klant mogen verwelkomen en de aanvragen nemen alleen maar toe.

Maak jij ook de transfer naar Florijn Incasso op zoek naar pure winst? Neem vrijblijvend contact met ons en wij koppen de zaak graag binnen!

Deze blog is geschreven door onze clubincasso specialist, Thomas Pentinga