Blog

Florijn Incasso legt uit: “Cash is king”

Een bedrijf gaat niet failliet omdat er verlies wordt gemaakt, maar omdat er geen geld meer is. Geld maakt tevens groei mogelijk. Kortom: “Cash is king”.

Ons doel is daarom het optimaliseren van de cashflow van onze klanten. Dit realiseren wij door de gehele order-to-cash inrichting van onze klanten te analyseren en waar nodig (verder) te professionaliseren. Bijvoorbeeld door outsourcing van het debiteurenbeheer aan Florijn Incasso.

Klanten die hun debiteurenbeheer hebben uitbesteed aan Florijn Incasso merken dat wij in vrijwel alle gevallen dat de DSO (Days Sales Outstanding) op korte termijn terugbrengen. De DSO-ratio geeft het gemiddeld aantal dagen aan dat een bedrijf nodig heeft om een factuur betaald te krijgen. Hoe lager de DSO, hoe sneller een bedrijf facturen int en dus hoe beter de cashflow. U kunt uw DSO berekenen door uw jaaromzet te delen door 365 (dagen). U weet dan uw gemiddelde dagelijkse omzet. Vervolgens deelt u uw openstaande saldo door deze dagelijkse omzet.

Voorbeeld uit de praktijk: Een bedrijf, met een jaaromzet van +- € 600.000,- (en dus een gemiddelde dagomzet van € 1.644,-) had een bedrag van +- € 75.000,- aan onbetaalde facturen open staan. Het duurde dus gemiddeld 45 om een factuur betaald te krijgen. Dit bedrijf hanteerde een betalingstermijn van 30 dagen voor haar klanten. Gemiddeld werd er dus 15 dagen te laat betaald. Door outsourcing van het debiteurenbeheer aan Florijn Incasso is de DSO binnen een aantal maanden teruggebracht tot 27 dagen.

Zie de handige tool op onze website om te berekenen wat een verlaging van de DSO u aan extra cashflow oplevert. Onze ervaring is dat wij voor iedere organisatie een efficiënt en effectief debiteurenbeleid kunnen inrichten!

Wilt u meer informatie over het uitbesteden van uw debiteurenbeheer? Neem gerust eens contact op!