Blog

Een longread: dit kan Florijn Incasso betekenen voor jouw vereniging

Het nieuwe voetbalseizoen is weer afgetrapt, de wielrenfiets wordt regelmatig uit de schuur gehaald en de ruiters rijden buiten rond. Een mooi moment voor Florijn Incasso om eens uit te leggen hoe nauw wij samenwerken met verschillende verenigingen in Nederland. In deze blog vertellen we meer over de verschillende verenigingen én wat de voordelen zijn van een samenwerking met Florijn Incasso.

Inhoud van dit artikel

Soorten verenigingen
Maatschappelijk verantwoord incasseren
Maatschappelijk verantwoord incasseren in de praktijk
Florijn Incasso en ClubCollect
Hulp bij het incasseren van contributie
Kostenplaatje voor verenigingen
Dossier status inzien
Incasseren bedragen onder € 50,-
De voordelen van Florijn Incasso voor verenigingen
Meer weten?

Soorten verenigingen

Wanneer wij het hebben over contributiegeld wordt vaak vrijwel meteen gedacht aan de contributie van sportverenigingen, maar in het bijzonder aan voetbalverenigingen. Natuurlijk is voetbal een van de meest populaire sporten in Nederland. Maar onze relaties in de verenigingenwereld bestaan zeker niet alleen uit voetbalverenigingen. Florijn Incasso werkt onder andere samen met diverse hockey-, tennis-, badminton-, golfverenigingen.

Zoals hierboven aangegeven hebben niet alleen sportverenigingen te maken met contributiegelden. Er zijn bijvoorbeeld ook muziekverenigingen, verenigingen van eigenaren of autoclubs welke te maken hebben met contributies. Daarnaast is Florijn Incasso trotse partner van een Nationale Sportbond in Nederland.

Maatschappelijk verantwoord incasseren

Wij geloven in het sociaal en maatschappelijk verantwoord incasseren van vorderingen. Wij omschrijven onszelf als een organisatie die in alle gevallen op maatschappelijk verantwoorde manier de vordering tracht te incasseren. Mede door deze unieke werkwijze kiezen veel verenigingen (en bijvoorbeeld zorginstellingen) voor Florijn Incasso. De contributie moet immers betaald worden, maar de relatie met de vereniging moet positief blijven.

Maatschappelijk verantwoord incasseren in de praktijk

Maatschappelijk verantwoord incasseren vertaalt zich in veel gevallen dat we (uiteraard ten alle tijden in samenspraak met de vereniging) rekening proberen te houden met de financiële situatie van de leden. Zo komen we samen tot een passende oplossing voor beide partijen, zoals een betalingsregeling. Daarnaast zijn we bekend met veel procedures, zoals het Jeugdsportfonds en dergelijke gemeentelijke regelingen.

Florijn Incasso en ClubCollect

Florijn Incasso werkt sinds enkele jaren nauw samen met ClubCollect. Deze organisatie heeft een fantastisch platform ontwikkelt waarmee penningmeesters gemakkelijk en snel hun contributiegelden kunnen incasseren. Dit is slechts een klein deel van de dienstverlening van ClubCollect.

Hulp bij het incasseren van contributie

Mocht het de vereniging toch niet lukken om de contributiegelden te incasseren via dit systeem, dan kun je eenvoudig een uitdraai van dit systeem maken via Excel. Lever deze digitaal aan bij Florijn Incasso waarna wij binnen enkele minuten de dossiers voor jullie in behandeling kunnen nemen. Naar aanleiding van deze samenwerking heeft Florijn Incasso een speciale tariefstelling ontwikkelt voor verenigingen, welke goedkoper is dan ons standaard tarief.

Kostenplaatje voor verenigingen

Naast de vrij duidelijke voordelen voor een vereniging om met Florijn Incasso samen te werken (er worden significant meer contributiegelden betaald) kun je bijvoorbeeld voor slechts een paar euro een aanmaning laten sturen naar de leden. Lees ook: Wet Incassokosten: particuliere debiteur. Daarnaast bedragen de dossierkosten voor het terugtrekken van een dossier slechts € 20,- in het geval dat we een dossier niet kunnen incasseren.

Echter zijn 90% van de minnelijke incassodossiers welke we voor verenigingen in Nederland hebben behandeld succesvol. Indien we de vordering kunnen incasseren, dan brengen we een geringe succesfee van 2,5% van de hoofdsom in rekening. Wist je trouwens dat we naast de hoofdsom en incassokosten ook rente vorderen? Deze rente komt aan de vereniging toe, waardoor de incasso opdracht je vaak niets kost!

Dossier status inzien

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je altijd, waar je ook bent, de status van je dossiers kunt inzien. Je hebt bij Florijn Incasso altijd één vast aanspreekpunt en je krijgt volledige inzage in ons online systeem. Verder maken wij nimmer onverwachte kosten zonder dat hier van te voren duidelijk over is gecommuniceerd met de vereniging.

Incasseren bedragen onder € 50,-

Ben je van mening dat incasseren onder de €50,- het niet waard is? Wij hebben al vele ‘kleine’ vorderingen met succes geïncasseerd. We hebben recent een positieve recensie ontvangen van een penningmeester die € 10.000,- aan contributie heeft kunnen incasseren via Florijn Incasso, dit waren contributiegelden welke normaliter afgeboekt zouden worden.

De voordelen van Florijn Incasso voor verenigingen

We zetten het nog even voor je op een rijtje. Dit zijn de voordelen die Florijn Incasso jouw vereniging kan bieden:

 • Florijn incasseert 90% van de minnelijke incassodossiers voor verenigingen succesvol;
 • Ook aantrekkelijk voor vorderingen onder de 50 euro;
 • Incasseren ook de rente;
 • Lage dossierkosten;
 • Goedkoop aanmaningen versturen;
 • Vast aanspreekpunt;
 • Altijd je dossiers inzien;
 • Nauwe samenwerking met ClubCollect;
 • Wij incasseren maatschappelijk verantwoord;
 • Ervaring met Jeugdsportfonds en gemeentelijke regelingen;
 • Voordelig verenigingstarief.

Meer weten?

Ben je benieuwd wat we voor jouw vereniging kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Het maakt hierbij niet uit of jullie een sportvereniging, vliegvereniging, vereniging van eigenaren, of een borduurclub zijn.