Debiteurenbeheer

Debiteurenbeheer

Florijn is gespecialiseerd in het terugdringen van betalingstermijnen. Ons team debiteurenbeheer herinnert dagelijks de debiteuren van onze klanten aan de betalingsachterstanden. Geheel uit naam en op briefpapier van onze klant.

We houden sterk rekening met de wensen van de klant. Onze efficiënte software maakt het mogelijk op debiteurniveau een passend debiteurenbeleid in te richten. Veelal slagen wij erin de gemiddelde betalingstermijn terug te dringen tegen minder kosten voor de klant. Wij verzorgen debiteurenbeheer in tijdelijke en of permanente situaties bij onze klanten. Maarten Sparreboom stuurt onze afdeling creditmanagement aan en vertelt u er graag meer over. Benader hem dan ook gerust.

Uitwinnen debiteurenportefeuille

Florijn wordt steeds vaker door curatoren en bedrijfsadviseurs benaderd voor het (tijdelijk) uitwinnen van een debiteurenportefeuille. Dit in geval van een faillissement waarbij de curator de activa liquide wil maken of bij bedrijfsovernames waarbij de debiteuren bijvoorbeeld bij de verkopende partij blijven en wel moet worden geincasseerd.

Ook banken adviseren hun klanten het debiteurenbeheer uit te besteden of een inhaalslag te maken in het debiteurensaldo. Dit om een betere balans te creëren in de cashflow. Bij het uitwinnen van een debiteurenportefeuille werken wij vaak tegen een succesfee. Ook hierbij geldt, net als bij regulier debiteurenbeheer, dat wij dit veelal goedkoper kunnen verzorgen dan onze klant zelf.

Consultancy

Sommige ondernemers willen het debiteurenbeheer niet uitbesteden maar intern in de eigen organisatie blijven verzorgen. Dit zie je met name bij grotere organisaties waarbij er een eigen afdeling of een selectie van de financiële administratie belast is met het debiteurenbeheer. Florijn heeft de afgelopen jaren meerdere malen onderzoek gedaan naar het huidige debiteurenbeleid binnen organisaties en een advies geschreven over mogelijke optimalisatie. Een onderzoek kan u als ondernemer helpen in het maken van de juiste keuzes voor uw debiteurenbeheer en debiteurenbeleid. Ook het begeleiden en trainen van debiteurenbeheerders blijft essentieel en maakt deel uit van het dienstenpakket van Florijn.

Onze kernwaarden als het om debiteurenbeheer gaat

  • Kwaliteit
  • Doortastendheid
  • Integer
  • Empathie
  • Communicatief